Helppoutta kiinteistöjen hallintaan etäluettavilla vesimittareilla

Ota yhteyttä

Vesimittarilukemien kerääminen kiinteistöjen asukkailta on työlästä, virhealtista ja hidasta – eikä lainkaan tätä päivää. Entä jos voisit automatisoida vesimittarilukemien keräyksen aina laskutukseen asti? Measure Solution Oy tarjoaa palvelun, joka mahdollistaa etäluettavat vesimittarit ja IoT-pohjaisen kokonaisratkaisun. Palveluidemme avulla tuot kiinteistöjen hallinnan tähän päivään!

Lukemien etämittaus hyödyttää

Siirtymällä etäluettaviin vesimittareihin pääset eroon mittareiden työläästä ja virheille alttiista manuaalisesta seuraamisesta. Pystyt lukemaan myös sellaisten kohteiden tiedot, joihin et toivotulla hetkellä pääse sisään. Etämittareiden avulla lisäksi arvio- ja tasauslaskutuksesta voidaan luopua, ja vesilasku voi perustua aina toteutuneeseen vedenkulutukseen. Vedenkulutusta ja sen lämpötilaa voi seurata vaikka päivätasolla. Etäluettavien mittareiden yksi hyvä puoli on, että niiden avulla saat myös nopeasti tiedon häiriötilanteista, kuten jäätymisriskistä tai vesivuodoista.

 

Etäluettavat vesimittarit ovat monin tavoin ekologinen valinta. Reaaliaikaisesti saatavilla oleva tieto ohjaa vähentämään vedenkulutusta. Polttoaineen kulutus pienenee, kun mittareita ei tarvitse käydä lukemassa ajaen joka kohteeseen. Myös paperimäärä vähenee, kun lukemia ei kirjailla manuaalisesti ja laskutus perustuu toteutuneeseen kulutukseen.

Kysy lisätietoja

Uusi lainsäädäntö edellyttää huoneistokohtaisia mittareita

25.10.2020 jälkeen rakennusluvan saaneissa uudisrakennus- tai putkiremonttihankkeissa on huomioitava uudet vedenkulutuksen mittausta koskevat määräykset. Näiden mukaan asuntoihin on asennettava huoneistokohtaiset kylmän ja lämpimän käyttöveden etäluettavat vesimittarit, ja niitä on käytettävä vedenlaskutuksen perusteena.

 

Lakimuutos perustuu EU-direktiiviin, joka tekee huoneistokohtaisesta vedenmittauksesta, vedenkulutuksen etäluennasta sekä laskutuksesta pakollista kaikissa uusissa rakennuksissa. Lisäksi jo olemassa olevat huoneistokohtaiset vesimittarit on muutettava etäluettaviksi 1.1.2027 mennessä.

Tutustu myös referensseihimme

Case Paimion Vesilaitos

Measure Solution Oy on rakentanut Paimion Vesihuolto Oy:lle IoT-kokonaisratkaisun, joka toi vesimittarit ja niiden luennan kertaloikalla 2020-luvulle. Esineiden internetiin kehitetty maanlaajuinen Sigfox-verkko ja uudet älykkäät vesimittarit mahdollistavat etäluennan alkuvaiheessa noin viidessäsadassa kodissa Paimion alueella. Veden kulutusmittauksen lisäksi älykkäät vesimittarit mahdollistavat hälytykset muun muassa mahdollisista piilevistä vuodoista. Etäluettavat vesimittarit ovat myös perustekniikaltaan aiemmin yleisimmin käytettyjä mekaanisia mittareita kestävämpiä, ja ne mittaavat kulutusta merkittävästi tarkemmin. Ultraääniteknologiaa käyttävien mittareiden elinkaaren ennustetaankin olevan vähintään 15 vuotta.

 

Etäluenta on tuottanut Paimion Vesihuollolle merkittäviä säästöjä, kun vesimittareiden kulutuslukemien kerääminen on täysin automaattista. Asiakkaille uudistus on näkynyt erityisesti vuosittaisen kulutuslukemien ilmoittamisen poistumisena. Sigfox-teknologiaan ja Measure Solutionin ratkaisuun Paimion Vesihuolto Oy päätyi erityisesti huolettomuuden ja kustannustehokkuuden takia. Measure Solution toteutti ratkaisun avaimet käteen -periaatteella, eikä järjestelmän operointiin jatkossa kulu lainkaan henkilötyötä.

Kysy lisätietoja
Yhteydenottokuvake

Meiltä saat kiinteistöjen hallintaa helpottavat ratkaisut etäluettaviin vesimittareihin avaimet käteen -palveluna.

Pyydä tarjous